Asijská polévka
Suroviny
čerstvý kořenový zázvor, 350 g mrkve, 150 g pórku, 3/4 l vývaru z kuřete, 1 lžíce rostlinného oleje, 100 g skleněných nudlí, sůl, chilli koření, sambal
Postup
Čerstvý zázvor oloupeme a najemno usekáme. Mrkev dobře očistíme a nakrájíme na šikmé plátky, ze kterých případně malými formičkami vykrájíme různé tvary, např. zvířátka. Pórek důkladně omyjeme, opereme, podélně rozřízneme, rozdělíme na plátky, za kterých vykrájíme kosočtverce. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém osmahneme čerstvý zázvor. Podlijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme nakrájenou zeleninu, skleněné nudle nebo přelámané špagety a společně vaříme doměkka. Nakonec vše okořeníme solí, chilli, případně mletým zázvorem a podle chuti sambalem.
Autor
Jindřiška