Kuřecí řízky s broskvemi
Suroviny
4 kuřecí řízky, sůl, chilli koření, 60g mandlí, 4 půlky kompotovaných broskví, 2dl bílého kyselejšího vína, 4 lžíce cukru, sůl, 50g másla
Postup
Mandle spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme a na pánvi dorůžova opečeme. Cukr v kastrůlku rozpustíme ve světlý karamel, zalijeme vínem a svaříme hustou omáčku. Přidáme odkapané broskve a vše udržujeme v teple. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, poprášíme kořením, na pánvi dorůžova opečeme a dáme na horké talíře. Na pánev přidáme 2 lžíce vody, povaříme, pak vmícháme máslo a přes řízky přelijeme. Na každý řízek dáme horkou broskev obalenou v karamelu a posypeme nasekanými mandlemi.
Autor
Jindřiška