Kotlety po znojemsku
Suroviny
4 vepřové kotlety, 50g másla, 2 lžíce oleje, 1 lžička mouky, sklenka bílého vína, 1/4l masového vývaru, 1 cibule, 2 lžičky pokrájených kyselých okurek, 1 lžička hořčice, sůl, pepř
Postup
Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a mícháme, až se zbarví dozlatova. Zaléváme po částech bílým vínem a masovým vývarem. Osolíme, přidáme několik zrnek pepře a necháme asi 30 minut dusit. Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opečeme zprudka na oleji po obou stranách. Pak je mírně podlité dusíme v připravené omáčce. Když změknou, přemístíme je na teplou mísu. Omáčku procedíme, přidáme do ní nakrájené okurky s hořčicí a polijeme jí kotlety.
Autor
Jindřiška