Vepřová pečeně na víně
Suroviny
80dkg libovější vepřové pečeně, sůl, tuk, pepř, 2 cibule, 2 jablka (kyselejší odrůdu), 0,25l Veltlínského zeleného, kari koření, česnek, rajský protlak, 2 lžíce smetany, 1 středně velká konzerva žampionů
Postup
Vepřovou pečeni lehce posolíme, opepříme a v rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Přidáme oloupaná a nakrájená jablka, cibuli a přikrytou pečeni dáme dusit do trouby. Postupně přiléváme víno. Když je maso měkké, vyjmeme ho a necháme v teple. Omáčku ochutíme trochou rajského protlaku, česnekem a kari kořením. Nakonec přidáme odkapané houby, smetanu a krátce povaříme. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.
Autor
Jindřiška