Pasta a la romana
Suroviny
500g čerstvého chřestu, 350g zelených nudlí, 150g krůtích prsíček, 125g kysané smetany, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, cca 3OOml konzerva žampionů, lžíce másla, 2 lžíce mouky, 2cl suchého sherry, 1 lžička citrónové šťávy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce nasekané pažitky, mletý pepř, sůl
Postup
Čerstvý chřest oloupeme, odstraníme dřevnaté konce a asi 15 minut vaříme. Současně uvaříme nudle ve slané vodě s lžící oleje. Mezitím v hrnci rozehřejeme máslo a krátce na něm podusíme rozmačkaný česnek. Slijeme žampiony, tekutinu zachytáváme, přidáme je k česneku a krátce dusíme. Přisypeme mouku a necháme ji zhnědnout. Vše zředíme 1/4 šťávy ze žampionů, vmícháme kysanou smetanu a krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem, worcesterovou omáčkou, sherry a citrónovou šťávou. Maso omyjeme a vysušíme. Zbylý olej rozpálíme na pánvi a maso na něm cca 8 - 10 minut osmahneme z obou stran. Pak maso vyjmeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na proužky. Čerstvý a uvařený chřest slijeme, tyčky nakrájíme na poloviny nebo na třetiny. Okapané nudle rozdělíme na talíře, na ně dáme proužky masa a chřestu. Pak vše přelijeme žampiónovou omáčkou. Podáváme posypané pažitkou.
Autor
Jindřiška