Houbová polévka z Kalábrie
Suroviny
450g čerstvých hub (hříky, hlíva ústřičná atd.), 75g jemně nastrouhaného tvrdého sýra, 50g rozpuštěného másla, 3dl mléka, 8,5dl zeleninového vývaru, 2 lžíce olivového oleje, 1 nasekaná cibule, 2 rozetřené stroužky česneku, 8 plátků francouzské bagety, sůl, pepř
Postup
Na oleji smažíme 3-4 minuty cibuli. Přidáme nakrájené houby do a za neustálého míchání krátce osmahneme. Přidáme mléko, přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a necháme na mírném plameni asi 5 minut vařit. Postupně přiléváme horký vývar a osolíme a opepříme. V předehřátém grilu opečeme po obou stranách do zlatova bagetu. Česnek smícháme s máslem a lžící naneseme na každý krajíc. Plátky bagety vložíme do talíře zalijeme horkou polévkou. Posypeme sýrem a podáváme.
Autor
Jindřiška