Palačinková hnízdečka se zmrzlinou a červeným rybízem
Suroviny
125ml mléka, 65g hladké mouky, 8 kopečků smetanové zmrzliny, zavařenina z červeného rybízu, 1 vejce, 8 hroznů červeného rybízu, piniové oříšky, sůl
Postup
Připravte si těsto na palačinky z hladké mouky, vejce, mléka a špetky soli. V pánvi (Ø 22 cm) rozehřejte lžičku másla a vlijte ho do těsta. Těsto nalévejte sběračkou na dobře rozehřátou pánev a postupně usmažte 4 palačinky. Hotové palačinky přendejte na jeden velký talíř nebo na 4 malé dezertní talířky a stočte je do tvaru „hnízdeček“. V hrnečku se lžičkou vody rozehřejte 4 lžičky rybízové zavařeniny. Na každé „hnízdo“ položte 2 kopečky zmrzliny, polijte ohřátou zavařeninou a posypte několika piniovými oříšky. Ozdobte kuličkami rybízu a podávejte.
Autor
Jindřiška