Králičí spezzatino s limetkami
Suroviny
1kg naporcovaného králíka bez hlavy, 2 limetky, 2 sardelky naložené v oleji, kapary naložené v octu, šalvěj, rozmarýn, česnek, olivový olej, suché bílé víno, sůl, pepř
Postup
Nejdřív najemno nasekejte lístky šalvěje a rozmarýnu. Králičí díly vložte do tlakového hrnce, posypte je nasekanými bylinkami, přidejte 2 oloupané stroužky česneku a přilijte 3 lžíce olivového oleje. Maso osmahněte, podlijte vymačkanou šťávou z limetek a 1/3 sklenice bílého vína. Osolte, opepřete, tlakový hrnec uzavřete a duste 20 minut od prvního hvizdu. Mezitím nechte okapat filety ze sardelek a kapary, smíchejte je a najemno pokrájejte. Otevřete hrnec, směs kaparů a sardelek přidejte k vydušené šťávě, zamíchejte a horké králičí spezzatino ihned podávejte.
Autor
Jindřiška