Středozemní kuře
Suroviny
15g čerstvých listů bazalky, 4 čtvrtky kuřete, 4 lžíce nízkotučného bílého jogurtu, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce olivového oleje, 2 nahrubo nasekané stroužky česneku
Postup
Smíchejte v misce jogurt, rajčatový protlak, olivový olej a listy bazalky. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny porce kuřete v jediné vrstvě. Ujistěte se, že všechny porce jsou marinádou pokryty. Nechte 2 hodiny marinovat v ledničce. Pak maso z ledničky vyndejte a nechte je 30 minut v pokojové teplotě. Na středně rozžhaveném dřevěném uhlí grilujte maso 30-40 minut a často je otáčejte. Grilovací jehlou vyzkoušejte, zda je propečené. Když po vpichu do stehna vytéká bezbarvá šťáva, je kuře už dobře propečené.
Autor
Jindřiška