Jarní rizoto se zeleninou a sýrem pecorino
Suroviny
320g rýže vhodné pro přípravu rizota, 80g vyloupaného hrášku, 80g vyloupaných fazolek fave, 80g mrkve, 80g ovčího sýra pecorino, 1/2 cibule, zeleninový vývar v kostce, suché bílé víno, olivový olej, máslo, sůl
Postup
Připravte 1 a 1/4 litru vývaru. Cibuli nakrájejte najemno, zpěňte ji na 2 lžících olivového oleje a 1 lžíci másla, potom přidejte rýži a osmažte ji. Zalijte trochou bílého vína. Rýži přiveďte k varu a postupně k ní po částech přidávejte horký vývar. V polovině vaření přidejte mrkev nakrájenou na kostičky a vyloupané fazolky s hráškem. Dovařte a předtím, než rizoto odstavíte z ohně, zjemněte ho oříškem másla a osolte. Hotové rizoto posypte sýrem pecorino nakrájeným na jemné hoblinky a ihned podávejte.
Autor
Jindřiška