Plody moře s červenou kari omáčkou
Suroviny
6 jarních cibulek nakrájených na plátky, 1 stonek citronové trávy, 1cm dlouhý kousek čerstvého kořene zázvoru, 2,5dl kokosového mléka, 2 lžíce thajské červené karí pasty, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce rybího vývaru, 1 lžíce nasekané čerstvé natě koriandru, 3 čerstvé chilli papričky na ozdobení, 500g nevařených královských garnátů (obřích krevet)
Postup
Rozehřejte rostlinný olej ve velké hluboké pánvi a na mírném ohni na něm smažte 2 minuty jarní cibulku, dokud nezměkne. Rozdrťte stonek citronové trávy. Oloupejte a jemně nastrouhejte kořen zázvoru. Přidejte rozdrcený stonek citronové trávy, nastrouhaný kořen zázvoru, kokosové mléko, thajskou červenou karí pastu a rybí vývar do woku nebo pánve. Rozehřejte kokosové mléko téměř do úplného varu. Oloupejte garnáty (krevety), ponechte ocásky neporušené a odstraňte z každého garnáta (krevety) černé střívko. Přidejte garnáty (krevety) do pánve s pokrájeným koriandrem a na mírném ohni 5 minut povařte. Garnáty (krevety) podávejte s omáčkou, ozdobené čerstvými chilli papričkami.
Autor
Jindřiška