ITÁLIE
Suroviny
Těstoviny 2 pytle(vrtule), měštanské maso 1-2ks (koupíme v plusu), cibule 3 větší, česnek 2 hlavičky, sůl, kečup sladký jemný (koupíme v penny) 900ml, 4 papriky čerstvé zelené nebo 400gr sterilizované, olej, sůl, pepř, sýr cihla 300gr.
Postup
Na olej dáme cibulku pokrájenou na větší kousky, děláme do sklovata, pak přidáme zmrzlé měštanské maso a postupně vařečkou odškrabáváme, osolit, opepřit, podusit. Zároveň si dáme vařit těstoviny (vrtule). Nastrouháme si sýr na hrubo. Nakrájíme papriku na proužky a dvě hlavičky česneku na plátky. Potom ve větší míse smícháme scezené a lehce zchladlé těstoviny s česnekem, paprikou, podušeným měšťanským masem, a s polovinou nastrouhaného sýra a celým kečupem. Pro velké množství rozdělíme na dva pekáče nebo větší kastroly které se vejdou do trouby, posypeme zbytkem sýra . A ve středně vyhřáté troubě zapečeme. Druhý den lze v pohodě ohřát v mikrovlnce.
Autor
Zdeněk