Horká čokoláda s vanilkou
Suroviny
80g kvalitní čokolády nebo čokolády na vaření, 500ml mléka, můžeme také použít místo poloviny mléka 12% smetanu, 1 vanilkový cukr, cukr na doslazení podle vlastní chuti, lžička mleté skořice na posypání, nemusí být
Postup
Nejprve mléko pomalu zahřejeme, nejlépe ve speciálním hrnci na mléko s dvojitým dnem nebo alespoň na velmi mírném plameni, aby se nepřipalovalo.
Potom do horkého mléka nalámeme 80 g kvalitní hořké čokolády nebo čokolády na vaření a přisypeme vanilkový cukr. Pak za občasného míchání mléko opět přivedeme k bodu varu.
Poté co se čokoláda v horkém mléce dokonale rozpustí, našleháme ji metličkou do pěny a ihned nalijeme do připravených šálků nebo sklenic z varného skla. Podle chuti čokoládu ještě nakonec osladíme a lehce poprášíme skořicí nebo kakaem.
Autor
Jindřiška