Celozrnné těstoviny fusilli se zeleninovým ragú
Suroviny
320g sušených celozrnných těstovin, fusilli, 150g cukety, 150 g mrkve, 20 g nasolených kaparů, 1/2 šalotky, ocet, balsamico, naklíčená semínka ředkvičky, olivový olej, sůl
Postup
Dejte vařit vodu na těstoviny, a jakmile začne vřít, přidejte sůl. Odkrojte konce cukety, oškrábejte mrkev a zeleninu nakrájejte na velmi drobné kostičky (tzv. brunoise). Šalotku nakrájejte najemno a zpěňte ji na 2 lžících oleje. Přidejte k ní na kostičky nakrájenou zeleninu a několik minut restujte. Kapary důkladně propláchněte, nechte je okapat a přidejte je k zelenině. Ve vařící vodě uvařte fusilli. Zeleninu zastříkněte octem balsamico, prudce povařte, až se všechen ocet odpaří, a nakonec směs osolte. Těstoviny slijte, přendejte je do pánve k zeleninové omáčce a dobře promíchejte. Přidejte lžíci olivového oleje, posypte naklíčenými semínky ředkvičky a ihned podávejte.
Autor
Jindřiška