Čokoládové tolary
Suroviny
60 g másla, 450g cukru, 600g čokolády, 600g hladké mouky, 300g mandlových hoblinek, špetka mletého hřebíčku a skořice
Postup
Čokoládu nalámeme do kastrůlku, na páře ji rozpustíme a necháme vychladnout. Máslo necháme v misce změknout, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme vychladlou, ale tekutou čokoládu a dobře promícháme. Do směsi přidáme prosátou mouku, mandlové hobliny a podle chuti koření. Dobře propracujeme.
Těsto vyválíme na 3 cm silnou roládu, zabalíme ji do fólie a necháme v lednici ztuhnout. Ztuhlou roládu krájíme na kolečka a skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Upečené tolary necháme vychladnout a poté vždy polovinu tolaru potáhneme rozpuštěnou čokoládou.
Autor
Jindřiška