Stříkané pečivo
Suroviny
1 vanilkový lusk, 2 vejce, 125g marcipánové hmoty, 125g másla, 1 sáček kakaové polevy(100g), 125g moučkového cukru, 250g hladké mouky, papír na pečení
Postup
Vanilkový lusk rozřízneme a dřeň vyškrábneme. Rozklepneme vejce a žloutky utřeme do pěny s marcipánovou hmotou, vanilkovou dření, máslem a moučkovým cukrem. Přimícháme mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do těsta. Plech vyložíme papírem na pečení. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s velkým hvězdicovým otvorem a na papír stříkáme hromádky přibližně velikosti vlašského ořechu. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut. Další plech necháme v troubě jen asi 10 minut. Do mísy dáme kakaovou polevu a za stálého míchání jí ve vodní lázni rozpustíme. Vychladlé sušenky napůl ponoříme do polevy a na mřížce necháme uschnout.
Autor
Bálská Zuzana