Věnečky
Suroviny
V popisu.
Postup
1/4 l vody špětka soli 15 dkg 100% tuku 6 vajec špetka prášku do pečiva Nejprve do hrnce dáme vodu, tuk a špetku soli až se tuk rozpustí přídáme mouku, prášek do pečiva. Jak se udělá těsto tak se dají odstaví se to z plotny. Jak to trošku vychladne( necháme asi 5 minut odstát). Přidáme jedno vajíčko zamícháme až je pěkně vmíchané přidáme další a tak pokračujeme až do posledního vajíčka. Těsto si dáme do plátěného pytlíku a stříkáme věnečky. Všechno těsto si hned nastříkáme na plech, když bychom ho nechali tak bych jsme ho potom nemohli vytlačit z pytlíku. Krém: 10 dkg cukru 5 dkg hladké mouky 1 vanilkový cukr 1 vajíčko 1/4 l mléka Do mlékovaru dát mouku a nechat ji prohřát, potom přidat cukr, vanilkový cukr, vajíčko. Až se udělá kaše, dá se mléko, uvaří se z toho pudink. Do hotového pudinku dáme trošku másla, aby se nám na povrchu neudělal moc velký škraloup. Nejlepší je pudink předělat do hlubokého talířku dříve to vychladne. Potom se ušlehá 18 dkg másla a 1 celé máslo a nakonec se zašlehá vychladlý pudink. Při pečení věnečků je nejlepší mět troubu nastavenou tak na 220 stupňů. Když věnečky pečeme nesmíme otevírat troubu a věnečky se pečou přibližně 20 minut. Když je vytáhneme z trouby musíme je hned rozkroji, jak by vychladly špatně by se krájeli. Naplníme věnečky krémem a můžeme udělat i citronovou polevu, ale není zapotřebí. Dobrou Chuť
Autor
Petra