Pstruh na ananasu
Suroviny
4 pstruží plátky bez kůže, 4 plátky čerstvého oloupaného a na kostičky nakrájeného ananasu, 2 nasekané stroužky česneku, 1 jemně pokrájený stonek celeru, 1,5dl rybího vývaru, 0,5dl neslazené ananasové šťávy, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky vody, 1 lžíce světlé sójové omáčky, 1 lžička škrobové moučky, nasekané listy celeru, plátky čerstvé červené chilli papričky na ozdobení
Postup
Rybu nakrájíme na nudličky. V předehřáté pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a smažíme rybu 2 minuty. Vyjmeme rybí nudličky z pánve. Do pánve přidáme zbylí olej, česnek, na kostky pokrájený ananas a celer. Za stálého míchání smažíme 1-2 minuty. Přidáme sójovou omáčku, ananasovou šťávu a rybí vývar. Přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání 2-3 minuty, nebo dukud se tekutina zčásti nevypaří. V misce smícháme škrobovou moučku s vodou, vymícháme pastu a přidáme do pánve. Přivedeme omáčku k varu a za neustálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Vložíme zpět rybí nudličky a za neustálého míchání je prohřejeme. Podávejte s nasekanými listy celeru a proužky z červené chilli papričky.
Autor
Jindřiška