Jehněčí s houbovou omáčkou
Suroviny
350g libového jehněčího masa, 175g nakrájených velkých žampiónů, 3 rozetřené stroužky česneku, 1 nakrájený pórek, 2 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžičky sezamového oleje, čerstvé chilli papričky na ozdobení
omáčka: 4 lžíce světlé sójové omáčky, 3 lžíce čínského rýžového vína nebo suché sherry, 3 lžíce vody, 1 lžička škrobové moučky, 1/2 lžičky chilli omáčky
Postup
Maso nakrájejte na nudličky. V pánvi rozehřejte olej, přidejte nudličky jehněčího, česnek a pórek a za stálého míchání 2-3 minuty smažte. K přípravě omáčky smíchejte v míse škrobovou moučku, sójovou omáčku, čínské rýžové víno nebo suché sherry, vodu a chilli omáčku a dejte stranou. Do woku přidejte žampióny a smažte za stálého míchání další 1 minutu. Vmíchejte připravenou omáčku a povařte 2-3 minuty, nebo dokud maso není měkké. Zastříkněte sezamovým olejem a hotový pokrm podávejte ozdobený červenými chilli papričkami.
Autor
Jindřiška