Jehněčí játra na paprikách
Suroviny
450g jehněčích jater, 2 rozetřené stroužky česneku, 2 nakrájené zelené papriky, 1 nasekaná cibule, 3 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce podzemnicového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce suchého sherry, 2 lžíce sójové omáčky
Postup
Ostrým nožem odstraňte z jater tuk a pokrájejte je na nudličky. Do velké mísy dejte 2 lžíce škrobové moučky. Přidejte do mísy nudličky z jater a dobře je s moučkou promíchejte, aby se jí všude pokryly. Ve velký rozpálené pánvi rozehřejte podzemnicový olej. Přidejte jehněčí játra, pokrájenou cibuli, rozetřený česnek a pokrájenou zelenou papriku a za častého míchání smažte 6-7 minut, nebo dokud nejsou nudličky jater a zelenina měkké. Smíchejte v misce rajčatový protlak, sherry, zbývající lžíci škrobové moučky a sójovou omáčku. Přidejte směs do woku a 2 minuty vše povařte, aby omáčka zhoustla.
Autor
Jindřiška