Čínské koláčky s vaječným krémem
Suroviny
těsto: 175g hladké mouky, 60g nesoleného másla, 25g vepřového sádla, 3 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce vody
vaječný krém: 60g moučkového cukru, 1,75dl mléka, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku, 2 vejce, smetana při podávání
Postup
Mouku, moučkový cukr, máslo a vepřové sádlo zpracujeme na drobenku. Přidáme vodu a vypracujeme tužší těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a během přípravy krému necháme odpočinout v chladničce. K přípravě vaječného krému ušleháme vejce a cukr. Postupně přidáme mléko a muškátový oříšek a dobře promícháme. Těsto rozdělíme na 15 stejných dílů, z kterých vytvoříme kulaté placky a naplňíme jimi mělké formičky, dobře upěchujeme. Naplňíme vaječným krémem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 150°C 25-30 minut. Upečené necháme pozvolna vychladit a posypeme muškátovým oříškem.
Autor
Jindřiška