Selská pizza
Suroviny
chlebová těsto (recept v rubrice Těstoviny a pizzy), bazalková omáčka (recept v rubrice Omáčky a zálivky), 4 oloupaná rajčata, sůl, mletý pepř, 1 lžička bazalky, 1 lžička oregana, 100g anglické slaniny, 2 lžíce olivového oleje, 1 kus kuřecích prsíček, 1 cibule nakrájená nadrobno, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 svazek jarních cibulek, 100g žampiónů nakrájených na plátky, 150ml bílého vína, šťáva z 1 citrónu, 200g Mozzarelly, 50g strouhaného ementálu
Postup
Těsto rozprostřeme na vymazaný plech na pizzu a potřeme bazalkovou omáčkou, rajčata pokrájíme na plátky a položíme na těsto. Přidáme sůl, pepř, bazalku a oregáno. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme na oleji. Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky a opečeme se slaninou. Přidáme papriky a jarní cibulky nakrájené na proužky, žampióny a lehce orestujeme. Zalijeme bílým vínem a citrónovou štávou, osolíme, opepříme a vaříme na mírném plameni 10 minut. Směs necháme vystydnout a poté klademe na těsto s rajčaty. Pizzu obložíme mozzarellou a posypeme ementálem. V předehřáté troubě pečeme 20-25 minut.
Autor
Jindřiška