Nadívané vepřové řízky
Suroviny
50dkg vepřové kýty, 10dkg rýže, 6dkg cibule, 6dkg másla, 3dkg sádla, 3dkg mouky, paprika, sůl
Postup
Z vepřové kýty nakrájíme řízky, sádlo ořežeme, pak maso naklepeme, osolíme, potřeme osmaženou, drobně nakrájenou cibulkou a na každý řízek dáme kávovou lžičku spařené rýže. Řízky zatočíme, svážeme nití, povrchu osolíme, obalíme moukou a zprudka na sádle opečeme. V jiném kastrole osmažíme na másle drobně nakrájenou cibulku, přidáme trochu papriky, opečené závitky, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Z měkkých závitků odstraníme nitě, šťávu zaprášíme moukou, zředíme, povaříme. Závitky přelíváme šťávou a podáváme.
Autor
Jindřiška