Kuře s nektarinkovou omáčkou
Suroviny
4 kuřecí řízky, 1dl bílého vína, 2cl pomerančového likéru, 1 lžíce másla, 1 lžička solamilu, 10 mandlí, 2 nektarinky, mletý pepř, kari, sůl
Postup
Omyté a osušené řízky potřeme kořením a na másle usmažíme dozlatova. Zalijeme bílým vínem, přikryjeme pokličkou a při střední teplotě dusíme asi 25 minut. Mezitím oloupeme a vypeckujeme nektarinky a nakrájíme na plátky. Mandle oloupeme, nakrájíme na proužky a opražíme je na suché pánvi. Maso vyndáme, zalijeme likérem, omáčku zahustíme solamylem a ochutíme. Nektarinky a kuřecí maso ohřejeme v omáčce a podáváme posypané mandlemi.
Autor
Jindřiška