Krůta na smetaně se žampiony
Suroviny
Naporcovaná krůta (cca 1kg), 100g másla, 1 cibule, 2dl smetany, 1 lžička hladné mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 100g žampiónů, pepř, sůl
Postup
Očištěné porce krůty opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme porce krůty a za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou dusíme do měkka. Měkké porce vyjmeme, přidáme rajčatový protlak a na plátky nakrájené žampióny (sušené houby předem namočíme a krátce povaříme). Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme. Pak přilijeme smetanu, omáčku přivedeme k varu, přidáme krůtu a prohřejeme. Přisolíme a podáváme.
Autor
Jindřiška