Kaplanovy kuřecí medailonky
Suroviny
4 kuřecí řízky, 20 oloupaných mandlí, 20 rozinek, 2dl bílého vína, 3 lžičky oleje, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce grilovacího koření, olej omáčka: 150g majolky, 100g kysané smetany, 50g ananasového kompotu, 50g brusinkového kompotu, sůl, cukr, citron
Postup
Řízky naklepeme a každý překrojíme asi na tři kousky. Mouku smícháme s grilovacím kořením a kousky v ní obalíme. Na pánvi osmažíme po obou stranách, přidáme mandle a rozinky. Těsně před dokončením zalijeme vínem a povaříme asi 1 minutu. Poléváme studenou omáčkou, kterou si připravíme tak, že majolku, smetanu a kompoty promícháme, případně dochutíme.
Autor
Jindřiška