Zeleninové fondue
Suroviny
1kg smíšené zeleniny (brokolice, mrkev, fenykl, zelený chřest, celer, žampiony, paprika apod.), 1,5l zeleninového vývaru, 1 šalotka, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, 3 zrnka pepře, 1 lžíce sojové omáčky, 1 pšeničný chléb, 100g čínských skleněných nudlí
Postup
Zeleninu očistíme, pokrájíme na menší kousky, upravíme na talíře nebo misky. V kotlíku na fondue rozehřejeme na sporáku zeleninový vývar. Šalotku oloupeme, nadrobno pokrájíme a vložíme do vývaru s kořením a sojovou omáčkou. Kotlík přeneseme na stůl a postavíme na ohřívač. 2. Stolovníci si sami nabírají nabírají do síťových naběraček zeleninu a vaří ji v horkém vývaru. K zeleninovému fondue dáme na stůl krajíce chleba. Nakonec ve vývaru uvaříme nudle a polévku podáváme v malých šálcích. Zeleninové fondue doplňujeme vhodnými omáčkami.
Autor
Jindřiška