Špenátové fondue
Suroviny
150g mraženého špenátu, 500g goudy, 1 cibule, 2 lžíce másla nebo margarínu, 250ml šlehačky, 1 lžíce škrobu
Postup
Špenát necháme rozmrazit při pokojové teplotě a necháme okapat. Goudu nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Máslo nebo margarín rozpustíme ve fonduové nádobě na plotýnce a v omastku cibuli dozlatova osmahneme, pak přilijeme šlehačku a uvedeme do varu, postupně přidáváme sýr a na mírném ohni za stálého míchání ho rozpouštíme (NEVAŘÍME!), až vznikne hladká krémová omáčka. Pak vmícháme špenát. 1 zarovnanou lžíci škrobu smícháme se 2 lžícemi šlehačky a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme, ochutíme solí, mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Autor
Jindřiška