Savojské fondue s bylinkami
Suroviny
4dl suchého bílého vína, 600g strouhaného ementálu, 2 stroužky česneku, lžička třešňovice, pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, lžíce maizeny(škrobu), kostičky chleba, čerstvé bylinky - šalvěj, estragon, pažitka, petrželka
Postup
Vnitřní stěny kotlíku na fondue potřeme česnekem a nádobu s vínem postavíme na oheň. Přidáme pepř, muškátový oříšek a strouhaný sýr. Mícháme dřevěnou lžicí až směs zhoustne. Kotlík postavíme na vařič uprostřed stolu a do krému vmícháme maizenu a třešňovicí. Dobře promícháme a na závěr vhodíme sekané bylinky. Kostky chleba napichujeme na vidličku a obalíme v kotlíku v sýrovém krému. Podáváme s kadeřavým salátem s česnekem.
Autor
Jindřiška