Uzené německé fondue
Suroviny
1 malá cibule - přepůlená, 1 hrnek světlého ležáku, 3 hrnky strouhaného uzeného sýra, 1 hrnek strouhaného ementálu, 1 lžíce kukuřičné moučky, 3 lžíce mléka, 1 lžíce kremžské hořčice, režný žitný chléb, vařené frankfurtské párečky
Postup
Kotlík vytřeme uvnitř cibulí. Nalijeme pivo do kotlíku a ohřejeme jej na středním plameni, dokud nezačne bublat. Stáhneme plamen a postupně vmícháme sýry. Pokračujeme v prohřívání dokud se sýr neroztaví. V malé misce smícháme kukuřičnou moučku s mlékem. Vmícháme do sýra, přidáme hořčici a pokračujeme ve vaření za průběžného míchání nebo dokud je hmota hustá a krémová. Podáváme s kousky tmavého chleba a vařených párků.
Autor
Jindřiška