Utopenci
Suroviny
2kg méně tučných špekáčků, 1,75 kg cibule, 600ml octa, 1250ml vody,5 polévkových lžic soli, 1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře, 3/4 polévkové lžíce cukru, 1 polévková lžíce oleje, 3 bobkové listy, na špičku nože chilli
Postup
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Potom tuto cibuli poklademe vrstvou špekáčků. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice. Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít - stačí celofán a gumička. Necháme týden uležet.
Autor
Jindřiška