Fondue z tmavé čokolády
Suroviny
400 g hořké čokolády, 50 g krupicového cukru, 2,5 dl mléka, špetka mleté skořice, lžička strouhané pomerančové kůry, lžička citronové šťávy
jednohubky: 4 oloupané hrušky nebo broskve, 1 menší ananas, 2 oloupané banány, 2 pomeranče nakrájené na čtvrtky, jahody, šťáva z 1 citronu, krabice sušenek
Postup
Hořkou čokoládu nastrouháme do hrnce a za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme krupicový cukr, skořici, pomerančovou kůru, citronovou šťávu, nakonec přilijeme mléko, přivedeme do mírného varu a směs přelijeme do nádoby na fondue.
Očištěné ovoce nakrájíme na větší kostky, pokapeme citronovou šťávou a rozložíme na mísu. Nádobu s čokoládou přesuneme na vařič uprostřed stolu a nastavíme na nízkou teplotu. Sušenky dáme ohřát do trouby.
Ovoce napichujeme na vidličku, namáčíme v teplé čokoládě a přikusujeme teplé sušenky.
Autor
Jindřiška