Hrušky v čokoládovém krému
Suroviny
1 slenice půlených hrušek 0,7l, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru, na špičku nože skořice, 1 lžíce pistácií
Na krém: 1/4l šlehačky, 2 lžíce medu, 1 balíček vanilkového cukru, 200g hořké čokolády
Postup
Hrušky nechte na sítku okapat a 1/8l kompotové šťávu spolu s citronovou šťávou, cukrem a skořicí svařte na malý zbytek. potřete jím hrušku, dobře vychlaďte. Šlehačku, med a vanilkový cukr nechte přejít varem. Přidejte na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpusťte. Hrušky upravte na talířky, polijte horkým krémem a posypte pistáciemi nasekanými na kousky.
Autor
Jindřiška