Šunková omáčka na pizzu
Suroviny
4 lžíce olivového oleje, 1 nasekaná cibule, 100g šunky, 100g čerstvých žampiónů, 150ml bílého vína, 250g oloupaných rajčat, 200g zakysané smetany, sůl, mletý pepř, špetka muškátu, 1 lžíce nasekané pažitky, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce škrobové moučky
Postup
Na oleji osmahneme cibuli, až zesklovatí, přidáme šunku nakrájenou na proužky a žampióny nakrájené na kostičky a vše krátce osmahneme. Zalijeme vínem, přidáme nakrájená rajčata a rozvaříme na hustou omáčku. Vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem. Škrobovou moučku rozmícháme v trošce vody a zahustíme jí omáčku. Nakonec přidáme pažitku a petrželku.
Autor
Jindřiška