Drobná čočka v rajčatovém pyré
Suroviny
200g drobné čočky, 200g loupaných sterilovaných rajčat, 100g strouhaného parmazánu, 2 cibule, 1,5dl bílého vína, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce nasekané zelené petrželky, pepř, sůl
Postup
Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody a potom uvaříme téměř do měkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a část osmahneme na olivovém oleji. Přidáme část nadrobno nasekaného česneku, krátce osmahneme, zalijeme vínem a krátce povaříme. Pak přidáme sterilovaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme svařit, až vznikne pyré. Zbytek cibulky osmahneme na oleji se zbylým nasekaným česnekem, přidáme čočku, osolíme a prohřejeme. Vmícháme pyré a petrželku. Podáváme posypané parmazánem.
Autor
Jindřiška