Sekaný hovězí biftek
Suroviny
1 houska, 200g cibule, 1 lžíce másla, 500g mletého hovězího masa, 1 vejce, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce oleje na pečení
Postup
Housky namočte ve vodě, vymačkejte a dejte do mísy. Cibule oloupejte, jednu z nich rozsekejte a poduste na másle do sklovita. Přidejte k housce, smíchejte s mletým masem, vejcem, solí a pepřem, zformujte bifteky. Zbylou cibuli nakrájejte na tenké kroužky. Na pánvi zahřejete trochu oleje na vysokou teplotu. Cibuli za stálého obracení nechte zezlátnout, vyjměte a udržujte teplou. zbývající olej dejte do pánvičky a zahřejte. Položte do něj sekané bifteky a opékejte každou stranu 4 - 5 minut. Posledních 5 minut teplotu snižte.
Autor
Jindřiška