Pečená ryba s rajčatovým kabátem
Suroviny
1000g kapra nebo filé, 4 stroužky česneku, lžíce mletého koriandru, lžička mletého římského kmínu, 2 lžičky mleté pískavice, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mleté kurkumy, 1/4 lžičky mletého chilli, 6 rajčat, olej, bílý jogurt, sůl, citrón
Postup
Na lžíci oleje osmahneme plátky česneku s kořením, přidáme podrcená rajčata, osolíme podusíme přidáme jogurt. Krátce podusíme a dáme stranou. Rybu rozdělíme na porce, dáme na vymaštěný pekáč, osolíme, slabě okořeníme pálivou paprikou, pokapeme citronovou šťávou a olejem a pečeme. Když ryba zčervenala, zalijeme ji kořeněnou omáčkou z rajčat a pomalu dopečeme, až na povrchu vytvoří kůrku. Obložíme plátky citrónu.
Autor
Jindřiška