Vepřová pečeně pikantní
Suroviny
600g libového masa z kýty, sůl, pepř, 30g slaniny, 2 kyselé okurky, 50g uzeného masa (není nutné), 1 cibule, 1 mrkev, lžička hladké mouky
Postup
Maso posolíme a popepříme. Slaninu, 1 kyselou okurku a uzené maso nakrájíme na klínky a maso jimi prošpikujeme. Na titanovém rendlíku rozpustíme zbylou slaninu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, lehce ji zasmahneme a maso na ní po všech stranách opečeme. Pak ho dusíme, podlité malým množstvím vody, a později dáme opéci do trouby. Když je měkké, přidáme na jemné nudličky pokrájenou mrkev, chvíli ji ve šťáve podusíme, později přidáme na nudličky rozkrájenou okurku. Okurku povaříme jen krátce a šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozkvedlané v troše studené vody.
Autor
Jindřiška