Nadívané kuře po lesnicku
Suroviny
50g cibule na kostičky, 3 lžíce másla, 50g dlouhozrnné rýže, 1/8l vývaru, 2 lžíce oleje, 200g kuřecích jater, 100g krájených žampionů, 4 lžíce smetany, sůl, pepř, 1 kuře, 50g slaniny, 1/4l bílého vína, 2 lžičky solamylu
Postup
Cibuli pokrájenou na kostičky poduste na 2 lžících másla, přidejte rýži a nechte zesklovatět. Zalijte vývarem a nechte 15 minut při nízké teplotě dusit. Na oleji krátce opečte kuřecí játra a houby, játra nakrájejte na kostičky. Obojí smíchejte s rýží a smetanou, osolte a opepřete. Kuře naplňte a zašijte. Slaninu nakrájejte na kostičky a na pekáčku rozpusťte. Vložte kuře, potřete je máslem a pečte asi 45 minut při 200°C, podlévejte vínem. Vypečenou šťávu uvolněte trochou vody. Zbývající víno a solamyl rozmíchejte, nechte přejít varem a ochuťte.
Autor
Jindřiška