Borani z Gruzie
Suroviny
1 grilované kuře, 10 lilků, 6 cibulí, 125ml oleje, 2 lžíce natě koriandru, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce máty, 2 lžičky soli, špetka šafránu, 3 lžičky skořice, kyselé mléko nebo smetana
Postup
Lilky oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 5 minut stát a potom z nich vymačkáme šťávu. Na oleji opečeme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme lilky a pečeme po obou stranách. Opečené lilky smícháme s natí a kořením. Polovinu lilků položíme na servírovací mísu, proložíme grilovaným kuřetem rozporcovaným alespoň na 10 dílů a zakryjeme druhou polovinou lilků. Potom pokapeme kyselým mlékem nebo smetanou smíchanou se šafránem a posypeme skořicí.
Autor
Jindřiška