Jehněčí po marocku
Suroviny
8 jehněčích kotlet, česneková sůl, pepř, olivový olej, cibule, plechovka cizrny, tuk, cayenský pepř, 200g bulguru, nasekaná petržel, citrónová šťáva
Postup
Maso osušíme, osolíme česnekovou solí, potřeme olivovým olejem, okořeníme pepřem. Cibuli nasekáme na jemno, necháme okapat cizrnu, v hrnci opálíme tuk a dusíme na něm cibuli s cayennským pepřem. Přidáme bulgur, 300ml vody a necháme pod poklicí 10 minut vařit na mírném plameni. Na pánvičce smažíme zatím kotlety po obou stranách, pak je asi 8 minut pečeme a potom je necháme osolené a opepřené 5 minut v klidu. Cizrnu smícháme s bulgurem, ochutíme olivovým olejem, petrželkou, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Autor
Jindřiška