Kuřecí řezy
Suroviny
4 řízky z kuřecích prsíček, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sušeného rozmarýnu, sůl, mletá ostrá paprika, 8 plátků krájené šunky, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 3 mrkve, 3 celery, 2 malé cukety, 1 lžíce rajčatového pyré, 1/8l bílého suchého vína, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička citronové kůry, 1 lžíce nasekané petrželky
Postup
Maso krátce opláchneme a osušíme. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na panvi a řezy po obous stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom je vyjmeme, okořeníme rozmarýnou, paprikou a osolíme. Pak každý řez zavineme do dvou plátků šunky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cikety omyjeme a všechno nakrájíme na tebké proužky. Rajčatové pyré dobře promícháme s bílým vínem. V pánvi rozpálíme olivový olej a v něm osmažíme cibulku do sklovita. Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmažíme. Přilejeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme. Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimícháme citrónovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů.
Autor
Jindřiška