Bulharský salát
Suroviny
400g kozího sýra, 1 čekanka, 1 ledový a 1 hlávkový salát, 1 cibuli, 2 rajčata, 2 papriky, 1 okurku, 2 lžíce oleje, 8 plátků chleba, zelené a černé olivy (asi 100g), balzamikový ocet, olivový olej, nakládaný zelený pepř, sušené provensálské bylinky, 4 stroužky česneku
Postup
Nejdříve si připravíme marinádu z olivového oleje, provensálského koření, nakládaného pepře a utřeného česneku. Pak kozí sýr nakrájíme na kostičky, vložíme do marinády a dáme do chladu alespoň na půl hodiny. Oba saláty a čekanku rozdělíme na listy a důkladně opláchneme. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nařežeme na čtvrtky. Papriky očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, okurku oloupeme a rozkrájíme na kostky. Na pánvi v rozehřátém oleji opečeme plátky chleba. Přísady s nakrájenými olivami rozložíme na tác. Salát dochutíme octem a podáváme s křupavými topinkami.
Autor
Jindřiška