Králičí musaka
Suroviny
1 králík (vykostěný), 150g slaniny, 300g brambor, 2 cibule, sladká paprika, 50g hladké mouky, 250ml kysaná smetana, 300ml vývaru, petržel, sůl, pepř
Postup
Králičí maso pokrájíme na kousky, osolíme a opepříme a opečeme na 1/3 slaniny. Do pekáče slijeme vyškvařený tuk, na dno narovnáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, poklademe kolečky cibule a zaprášíme hladkou moukou promíchanou s paprikou. Dále dáme králičí maso, které posypeme slaninou (na kostičky). Střídáme vrstvy, nahoře musí zůstat brambory. Zalijeme kysanou smetanou a dáme přiklopené na 40 minut do trouby. Podléváme vývarem. Porce posypeme petrželkou.
Autor
Jindřiška