Srbská fazolová polévka
Suroviny
500g bílých fazolí, 2l masového vývaru, 500g špeku, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, 2 velké cibule, 10 brusinek, sůl, bílý pepř, 2 červené a 2 zelené papriky, 8 malých pórků, 1 lžička majoránky, 2 lžíce sladké papriky, 1/4l zakysané smetany
Postup
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Necháme je okapat a vložíme je do vařícího vývaru. Přidáme špek nakrájený na kostičky, brusinky a oloupané cibule, prošpikované bobkovým listem a hřebíčkem. Lehce okořeníme a vaříme 50 minut. Vyjmeme cibule a brusinky. Mezitím nakrájíme papriky a po 50 minutách přidáme k fazolím. Vaříme dalších 15 minut. Poté přidáme na kolečka nakrájený pórek. Vaříme dalších 15 minut.Ochutíme majoránkou, paprikou, solí a pepřem. Zamícháme zakysanou smetanu a podáváme.
Autor
Jindřiška