Rizoto s bramborem
Suroviny
krabička rýže ve varných sáčcích (4 sáčky), 2 až 3 středně velké brambory, 1 velká cibule, 20dkg sýru na strouhání (eidam), máslo, bylinková sůl, granulovaný česnek, mražený hrášek
Postup
Nejprve si nastrouháme brambory, nasekáme cibuli, kterou zpěníme na másle, přidáme nastrouhané brambory, zalijeme trochou vody – pomalu dusíme dokud nejsou měkké, ale ne úplně, potom použijeme granulovaný česnek a bylinkovou sůl a dle chuti okořeníme. Mezitím si uvaříme sáčkovanou rýži, kterou s touto směsí promícháme, do horkého rizota vmícháme mražený hrášek, popřípadě ještě dle chuti kořením okořeníme a na závěr strouhaným sýrem rizoto ještě posypeme a podáváme.
Autor
Jindřiška