Lívance s jablky
Suroviny
2 vejce, 300ml mléka, sůl, 25g droždí, 200g hladké mouky, 4 jablka, skořice mletá, 100g mandlové plátky, moučkový cukr, citrónová kůra
Postup
Z droždí, trochy cukru, hl. moky a mléka připravíme řídké těstíčko - kvásek, který necháme na teple vykynout. Smícháme zbylé mléko, mouku, vejce a přidáme vykynutý kvásek. Těsto řádně vymícháme a necháme vykynout, potom do něj v mícháme nahrubo nastrouháme 2 jablka, přidáme skořice, mandle a citrónovou kůru. Smažíme lívanečky, které teplé obalujeme v moučkovém cukru se skořicí. Lívance zdobíme vykrájenými a povařenými jablky v karamelu a víně.
Autor
Jindřiška