Kotlíkový guláš
Suroviny
60dkg hovězího masa (směs masa, srdce a jater), lžíce sádla nebo 3 lžíce oleje, velká cibule, lžička sladké papriky, špetka pálivé papriky, větší stroužek česneku, půl lžičky majoránky, sůl, 6 brambor, 2 lžíce chlebové strouhanky
Postup
V kastrole rozpálíme tuk a na něm osmahneme drobně nakrájenou cibuli. Zaprášíme sladkou paprikou, přidáme maso nakrájené na kousky a lehce opečeme, aby se na povrchu zatáhlo podlijeme šálkem horké vody nebo vývaru a pod pokličkou za občasného podlévání dusíme asi 3/4 hodiny, až je maso téměř měkké. přidáme majoránku a česnek utřený se solí, zahustíme chlebovou strouhankou a zalijeme horkou vodou asi do třetiny hrnce. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, přikryjeme a vaříme do změknutí brambor. Dochutíme pálivou paprikou, necháme přejít varem a podáváme se slanými rohlíky nebo chlebem.
Autor
Jindřiška