Kovbojské fazole
Suroviny
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu, 1 plechovka bílých fazolí v tomatové (chilli) omáčce, 30dkg vepřové kýty, 1 klobása, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, sůl, grilovací koření, sojová omáčka, rostlinný olej
Postup
Maso a klobásu nakrájíme na kostičky cca 2-3 cm, maso nasolíme a okořeníme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky. Z červených fazolí odlejeme nálev. Na pánvi (nejlépe Wok) rozpálíme olej a orestujeme kýtu, poté přidáme klobásu a cibulku s česnekem. Za cca 5 min přidáme dvě lžíce sojové omáčky a jakmile se vzpění dáme fazole a necháme za stálého míchání na mírném ohni 15 minut povařit. Kdo má rád ostřejší, použije chilli koření, kdo ne, může dochutit (přisladit) kečupem.
Autor
Jindřiška