Bermská mísa
Suroviny
lžíce vepřového sádla, 1 cibule, 1kg kysaného zelí, 5-6 bobulí jalovce, 0,1l bílého vína, 0,3l vody, 75dkg uzených vepřových žebírek nebo ramínka, 50dkg anglické slaniny, uzený hovězí jazyk, 3 uzené vepřové nožičky, 10dkg klobásy, 1/2kg zadního hovězího masa, mrkev a kousek celeru
Postup
Cibuli nakrájíme na nudličky a podusíme na sádle, přidáme kyselé zelí s jalovcem, promícháme a zalijeme vínem a vodou. Přidáme slaninu, vepřová žebírka, nebo ramínko, přikryjeme poklicí a zvolna vaříme asi 1 1/2 hodiny. Asi 20 minut před ukončením přidáme klobásu a prohříváme. V jiném hrnci v neslané vodě vaříme uzený hovězí jazyk a uzené vepřové nožičky. Hovězí maso se zeleninou vaříme také odděleně. Všechny druhy masa nakrájíme na porce a rozložíme na zelí. Podáváme s brambory.
Autor
Jindřiška